انواع سبزیهای خوراکی ، در آشپزی ایرانی و غذاها در دیگر فرهنگها جایگاه خاصی دارند.اگر چه مصرف سبزی تازه در بیشتر مواقع اولویت می باشد اما امکان استفاده از سبزی های تازه در همه فصول سال در بیشتر کشورها ممکن نیست.یکی از مهمترین سبزی ها شوید نام دارد، سبزی شوید به عنوان یک سبزی معطر و پرخاصیت، همیشه به صورت تازه و خشک در بسیاری از غذاهای ایرانی و خارجی استفاده میشود.اما به دلیل ماندگاری پایین سبزی های تازه ، برای نگهداری طولانی مدت سبزی شوید و حفظ خواص و عطر آن، بهترین روش خشک کردن آن است.خشک کردن سبزیها یکی از قدیمیترین و پرکاربردترین روشهای نگهداری مواد غذایی است. این روش باعث میشود که سبزیها برای مدت طولانیتری قابل استفاده باشند و از فساد آنها جلوگیری شود. شوید خشک، به عنوان یکی از محبوبترین سبزیجات خشک، در پخت غذاهای مختلفی مانند سوپها، خورشها و انواع سالادها مورد استفاده قرار میگیرد. قیمت خرید سبزی شوید خشک در بازار انواع سبزیجات به عوامل متعددی مانند روش خشک کردن شوید ، منطق تولید محصول ، نحوه بسته بندی ، شرایط نگهداری و تمیزی شوید خشک دارد. به عنوان مثال قیمت شوید خشک شده خانگی ممکن است از شوید خشک شده در کارخانه ها بالاتر باشد.
سبزی شوید در میان گیاهان خوراکی به سبب خواص و عطر و بوی آن بسیار متداول است و همه جای دنیا آنرا در پخت غذا و سالادها استفاده می کنند. اما دلایلی وجود دارد که سبزی شوید را خشک و سپس مصرف می کنند.
مهمترین دلیل خشک کردت سبزی شوید ،ایجاد امکان استفاده آن در تمام طول یک سال و یا مدت زمان بیشتر است.سبزی شوید خشک شده را می توان تا ماهها و حتی سالها نگهداری و استفاده نمود.بخصوص در کشورهایی که آب و هوای مناسبی جهت کشت آن را ندارند.
هر نوع سبزی یا میوه تازه پس از مدت زمانی مواد مغذی خود را به دلیل شرایط محیطی ، گرما و نور از دست می دهد، اما با روش مناسب خشک کردن،می توان ویتامینها و مواد معدنی موجود در سبزی شوید را حفظ نمود..
با خشک کردن سبزی شوید می توان آنرا به راحتی در هر مکان جابجا و استفاده نمود.
با خشک کردن سبزی شوید ، می توان آنرا بسته بندی و به کشورهایی که امکان تولید سبزی شوید را ندارند به قیمت مناسبتر و بهتری نسبت به سبزی تازه صادر نمود.
خشک کردن شوید به روشهای مختلفی انجام میشود. انتخاب روش مناسب به شرایط محیطی، امکانات و زمان بستگی دارد.
یکی از قدیمیترین روشهای خشک کردن سبزیجات، استفاده از نور خورشید است. این روش به ویژه در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک مؤثر است.
1. ابتدا شویدها را تمیز کرده و خوب بشویید تا هرگونه آلودگی و خاک از روی آنها پاک شود.
2. پس از شستشو، اجازه دهید شویدها کاملاً خشک شوند. برای این منظور میتوانید از دستمالهای تمیز برای خشک کردن سطحی استفاده کنید.
3. شویدها را در یک محیط خشک و با جریان هوای مناسب، در یک سینی قرار دهید و به صورت یکنواخت پخش کنید.
4. سینیها را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. توجه داشته باشید که محیط باید خشک و بدون رطوبت باشد تا از کپک زدن جلوگیری شود.
5. بعد از 2 تا 4 روز، شویدها کاملاً خشک میشوند. در این مرحله، شویدها باید شکننده و بدون هیچگونه رطوبتی باشند.
بهتر است در ساعات اوج تابش خورشید، سینیها را به داخل محیط سایه منتقل کنید تا از تخریب ویتامینها به دلیل گرمای شدید جلوگیری شود.این روش ممکن است در مناطقی با رطوبت بالا یا بارشهای مکرر کارایی کمتری داشته باشد.
استفاده از فر برای خشک کردن شوید یکی از سریعترین روشها است. این روش به خصوص زمانی که امکان استفاده از نور خورشید نیست، بسیار مؤثر است.
1. شویدها را بشویید و اجازه دهید خشک شوند.
2. فر را به دمای 40 تا 50 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
3. شویدها را به صورت یکنواخت روی یک سینی فر قرار دهید و مطمئن شوید که بین آنها فاصله کافی وجود دارد.
4. سینی را درون فر قرار دهید و درب فر را کمی باز بگذارید تا بخار رطوبت خارج شود.
5. هر 30 دقیقه شویدها را بررسی کنید و سینی را جابهجا کنید تا همه قسمتها به طور یکنواخت خشک شوند.
6. بعد از 2 تا 4 ساعت، شویدها کاملاً خشک میشوند.
دمای فر نباید بیش از حد بالا باشد، زیرا ممکن است باعث سوختن شوید شود.خشک کردن شوید در فر ممکن است به دلیل مصرف انرژی زیاد اقتصادی نباشد، اما روشی سریع و کارآمد است.
دستگاههای خشککن مواد غذایی یکی از بهترین و مدرنترین روشها برای خشک کردن سبزیها هستند. این دستگاهها با کنترل دقیق دما و رطوبت، سبزیجات را به صورت یکنواخت و با حفظ حداکثر خواص خشک میکنند.
1. شویدها را تمیز و خشک کنید.
2. شویدها را به صورت یکنواخت روی سینیهای دستگاه خشککن بچینید.
3. دستگاه را روی دمای 35 تا 40 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
4. بعد از 6 تا 8 ساعت، شویدها به صورت کامل خشک میشوند.
استفاده از دستگاه خشککن یکی از بهترین روشها برای حفظ عطر و طعم شوید است.این روش ممکن است هزینه بیشتری نسبت به روشهای دیگر داشته باشد، اما نتیجه بسیار مطلوبی ارائه میدهد.
در این روش شوید ها با استفاده از خلا و دمای سرد فریز و خرد می شوند. این روش جزو تکنولوژی های جدی است که البته قیمت تمام شده شوید خشک با این روش کمی بیشتر از روشهای دیگر است. مزیت این روش حفظ همه مواد موجود و رنگ محصول در شوید خشک تولید شده می باشد.
شوید خشک پفکی ( با ساقه )
شوید خشک معمولی
شوید خشک پودر
صرف نظر از اینکه کدام روش خشک کردن را انتخاب میکنید، رعایت چند نکته میتواند به حفظ بهتر کیفیت شوید کمک کند:
انتخاب سبزی شوید تازه و با کیفیت برای خشک کردن مهم است ، لذا جهت تولید محصول بهتر باید از شویدهایی استفاده کرد که تازه و بدون زردی یا پژمردگی باشند.
شستشوی دقیق سبزی شوید حئز اهمیت بوده لذا قبل از خشک کردن، شویدها را باید به خوبی شستشو و ضدعفونی کرد تا از هرگونه آلودگی و خاک پاک شوند.
رطوبت زیاد در فرایند خشک کردن باعث کپک زدن سبزی میشود، بنابراین باید مطمئن شد که شویدها قبل از شروع خشک شدن، به خوبی آبکشی شده و خشک هستند.
باید شوید خشک شده را در ظروف شیشهای یا پلاستیکی محکم و در محیطی خنک و تاریک نگهداری نمود، زیرا تماس با نور و رطوبت میتواند باعث از دست رفتن عطر و طعم شوید شود.
پس از خشک کردن شوید، نگهداری آن به روش صحیح از اهمیت بسیاری برخوردار است. بهترین روش برای نگهداری شوید خشک شده، قرار دادن آن در ظروف شیشهای با درب محکم است. همچنین میتوانید از کیسههای زیپدار استفاده کنید. این ظروف را باید در محیطی خنک، خشک و تاریک نگهداری کرد. معمولا بهتر است شوید خشک شده را در کابینت دور از نور مستقیم خورشید نمود. برای جلوگیری از نفوذ رطوبت، می توان از بستههای جاذب رطوبت در داخل ظروف استفاده کرد.مدت زمان نگهداری سبزی شوید خشک معمولاً بین 6 ماه تا یک سال است، اما برای حفظ بهترین کیفیت، بهتر است در طی این مدت از شوید خشک استفاده کرد. خشک کردن شوید یکی از بهترین روشها برای نگهداری طولانی مدت این سبزی معطر و پرخاصیت است. با انتخاب روش مناسب خشک کردن و رعایت نکات مربوط به شستشو و نگهداری، میتوان از عطر و طعم شوید در تمام طول سال بهرهمند شد. بنابراین فرقی نمیکند که از روش خشک کردن طبیعی، فر یا دستگاه خشککن استفاده کنید، مهم این است که شوید خشک شده به درستی نگهداری شود تا خواص و کیفیت آن حفظ شود.
معمولا به دلیل سبکی شوید و حجم آن ، برای خرده فروشی در بسته ای 50 گرم تا 250 گرم بسته بندی می شود. نوع بسته بندی معمولا کیسه های کاغذی ، پلاستیکی و پی وی سی هستند.
برای فروش عمده و فله ای شوید خشک آنرا در کیسه ها و کارتن های یک کیلو تا 5 کیلویی و یا گونی های 20 کیلویی بسته بندی می کنند.
جهت مشاوره ، اخذ قیمت و خرید فروش انواع کیفیت شوید خشک صنعتی و خانگی با ما در تماس بگیرید:
09023771052
چت با ما