اگر آشپزی می کنید و اگر دوستدار غذاهای ایرانی هستید حتما با این سوال برخورد داشتید که ترکیب سبزی های هر غذا چیست و سبزی های ترکیبی تازه یا خشک را به چه نسبتی درست می کنند. سبزی آشی ، سبزی کوکو ، سبزی دلمه، سبزی پلویی ، سبزی قورمه ، سبزی سوپی ، سبزی کوفته نمونه سبزی های ترکیبی هستند که هر کدام در یک غذا با همین نام کاربرد دارند.سبزی های تازه یا خشک به دو گروه سبزی های اصلی و سبزی های ترکیبی تقسیم می شوند. امروزه استفاده از سبزی های خشک شده رواج بیشتری پیدا کرده که این مسئله علت های متعددی مانند صرفه جویی در زمان ، در دسترس بودن ، تغییر ذائقه ، قیمت سبزی های خشک ، تغییر عادات خرید و نوع عرضه محصولات جدید بسته بندی شده در بازار سبزی ها می باشند.
در این مقاله با ترکیبات و سبزی های مختلف که در غذاهای ایرانی استفاده می شوند آشنا می شویم.
به طور کلی سبزی های خشک شناخته شده در بازار سبزیجات به شرح زیر هستند:
سبزی شوید خشک ، سبزی نعنا خشک ، سبزی شنبلیله خشک ، سبزی گشنیز خشک ، سبزی اسفناج خشک ، سبزی تره خشک ، سبزی مرزه خشک ، سبزی جعفری خشک ، سبزی پونه خشک ، سبزی ریحان خشک ، سبزی ترخون خشک
سبزی خشک آشی ، سبزی خشک کوکو ، سبزی خشک دلمه، سبزی خشک پلویی ، سبزی خشک قورمه ، سبزی خشک سوپی ، سبزی خشک کوفته ، سبزی خشک آبگوشتی
خورشت قورمه سبزی بی شک محبوب ترین غذای ایرانی هاست، ترکیب سبزی هایی که در قورمه استفاده در مزه خورشت تاثیر زیادی دارد. در پخت قورمه سبزی می توانید از تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله استفاده کنید. نسبت سبزی ها می تواند مساوی باسند اما بهترین ترکیب شامل 35 درصد تره ، 35 درصد جعفری ، 25 درصد گشنیز ، 5 درصد هم شنبلیله .اگر وقت خرید و وپاک کردن سبزی تازه ندارید، سبزی خشک قورمه پیشنهاد بسیار کاربردی است که به نسبت همه سبزی های نامبرده بالا بصورت خشک می توانند استفاده شوند.
هر آشپز ایرانی در هفته یک وعده یا بیشتر برای پخت انواع کوکو اختصاص می دهد، غذایی بسیار ارزان ، خوشمزه و پرطرفدار. ترکیب سبزی ها در کوکو عبارتند از : سبزی تره، گشنیز، جعفری، شوید و حتی کاهو . برای ترکیب این سبزی ها بمی توانید به نسبت مساوی سبزی ها را ترکیب کنید اما پیشنهاد حرفه ای ها از این قرار است: مثلا یک کیلو سبزی کوکو 500 گرم تره ، 300 گرم گشنیز و 200 گرم جعفری بهمراه چند شاخه شوید و چند برگ کاهو داشته باشد. شنبلیله نیز یک جایگزین مناسب برای کاهو می تواند باشد.اگر در جایی زندگی می کنید که دسترسی و زمان مناسب برای خرید سبزی ، پاک کردن و خرد کردن آنها ندارید نگران نباشید ، استفاده از سبزی خشک کوکو همان کارایی و مزه سبزی های تازه را دارد.
یکی از غذاهای منحصر به فردی که هیچ کجای دنیا به جز ایران نمی توانید پیدا کنید آش است، هر ایرانی حداقل چند بار در سال طعم خوشمزه انواع آش ها بویژه آش رشته را تجربه می کند. ترکیب سبزی های تازه یا خشک شده اسفناج ، جعفری ، گشنیز و تره برای پخت آش رشته بی نظیر هستند. البته با در دست بودن سبزی خشک اسفناج در تمام طول سال مشکل آشپز های و خانم های خانه دار کاملا حل شده است. شما می توانید انواع سبزی های خشک شده را با بسته بندی های متنوع در فروشگاههای آنلاین و بازار سبزیجات خشک پیدا کنید.
ترکیب یکسان همه سبزی های نام برده شده می تواند پیشنهاد خوبی باشد اما استفاده از مقدار بیشتری از اسفناج خشک در سبزی آش طعم آنرا بهتر نماید. سبزی های موجود در سبزی آش می توانند تازه و یا حتی خشک شده باشند به شرطی که خیلی ریز نشده باشند.
همیشه بعد از شنیدن سوپ شاید به این سوال رسیده باشید که سوپ یک غذا است یا پیش غذا، که البته برای هر شخص پاسخ این سوال می تواند متفاوت باشد. سوپ برای بیماران ، و همه سنین یک پیش غذای عالی بویژه در هوای سرد زمستان می باشد. آشپز ها یا خانم های خانه دار برای پخت سوپ سبزی های تازه یا خشک شده جعفری ، گشنیز و حتی کمی اسفناج استفاده کنند. شما می توانید از ترکیب مساوی این سبزی ها و یا ترکیب دو به یک برای سبزی گشنیز و جعفری استفاده کنید. اگر به سبزی های تازه دسترسی ندارید سبزی خشک سوپ گزینه بسیار مناسبی است که البته قبل از استفاده پیشنهاد می شود حدود 10 دقیقه آنها را در آب قرار دهید.
غذای دلمه هم غذای مخصوص ایرانی هاست که سبزی های زیادی در آن استفاده می گردد. دلمه کلم ، دلمه برگ مو ، دلمه کدو بادمجان از انواع مختلف دلمه هستند. خانم های خانه دار و آشپز ها برای تهیه سبزی دلمه سبزی های جعفری تازه یا خشک شده ، سبزی تره ، سبزی مرزه ، سبزی شوید ، سبزی ترخون و مقداری سبزی نعنا را نیاز دارند. حرفه ای ها پیازچه و ریحان هم داخل سبزی دلمه استفاده می کنند.
ترکیب یکسان همه سبزی های نام برده شده امکان پذیر است اما پیشنهاد می شود مثلا برای یک 1000 گرم سبزی دلمه تازه یا خشک ، از 250 گرم سبزی جعفری، 100 گرم سبزی مرزه، 250 گرم سبزی تره، 100 گرم سبزی شوید، 100 گرم سبزی نعنا، 100 گرم سبزی ترخون و حدود صد گرم پیازچه و ریحان تازه یا خشک شده بهره بگیرید.
دلمه در همه شهرهای ایران پرطرفدار و شناخته شده است. دلمه تهرانی ها معمولا دلمه برگ مو ، دلمه تبریزی ، دلمه اصفهان از گونه های مختلف دلمه در ایران است.
آیا کسی را می شناسید که غذای کوفته را میل کرده و عاشق آن نشده باشد؟ حتی خارجی ها وقتی برای اوین بار کوفته را می خورند دوباره سراغ این غذای خوشمزه می روند و بدیهی است یکی از دلایل طعم کوفته سبزی های داخل آنست. سبزی های داخل سبزی کوفته عبارتند از سبزی تازه یا خشک تره ، جعفری، نعنا، ترخون و کمی پیازچه. پیشنهاد می شود از همه سبزی ها به مقدار یکسان استفاده کنید.
برای تهیه سبزی کوفته برای تعداد مشخص می توانید از نسبت یک به چهار استفاده کنید ، مثلا 500 گرم سبزی برای چهار نفر کافی است.اگر خارج از ایران هستید یا در فصل زمستان دسترسی به سبزی های تازه ندارید نگران نباشید، سبزی های خشک شده از بازار یا فروشگاههای انلاین تهیه و ترکیب نمایید. البته سبزی خشک بسته بندی شده کوفته نیز در حال حاضر موجود است.
شب های عید و مناسبت های شاد در ایران همیشه با غذای سبزی پلو گره خورده است. از زمانهای قدیم همیشه غذای سبزی پلو و ماهی نمادی از تجمل گرایی و برکت بوده است. ترکیب سبزی پلو و سبزی کوکو شباهت زیادی دارند، سبزی تازه یا خشک تره، سبزی جعفری و کمی سبزی شنبلیله برای تهیه سبزی پلو کفایت می کند. ترکیب سبزی تره و سبزی جعفری را یکسان و کمی شنبلیله به آن اضافه کنید. استفاده از سبزی های خشک جعفری و تره و شنبلیله همیشه برای تهیه سبزی پلویی کاربردی و فراگیر بوده ، در حالی که خرید سبزی پلو خشک شده هم با بسته بندی های مختلف امروزه بسیار رواج دارد.
برای مشاوره و خرید عمده انواع سبزیجات خشک با ما در تماس باشید:
09039306040
برای خرید جزیی و عمده انواع سبزیجات خشک ممتاز به لینک زیر مراجعه نمایید:
چت با ما
2 Comments
[…] آش ، در سبزی آش رشته می توانید از سبزیجات تازه یا خشک ذیل بهره […]
[…] است که از کلمه دراگون یا اژدها گرفته شده است، گیاه ترخون که می تواند بین ارتفاع سی سانت تا یک متر بلند و از طریق […]