
خرما پیارم
1 تیر 1400
خرما ربی
5 تیر 1400خرما زاهدی
خرما زاهدی یکی از گونه ای ایرانی خرما است که البته در عراق هم کشت میشود، این خرما خواص منحصر به فردی دارد که باعث شده هر سال پس از برداشت محصول مشتریان زیادی چه داخل کشور و همچنین از سراسر دنیا داشته باشد. خرما زاهدی که در مناطقی که تولید می شود به نام قصب هم شناخته میشود، از خرماهای معروف صادراتی ایران و جزء خرماهای خشک و نیمه خشک طبقهبندی میشود.این خرما در مناطق طلحه ، خرمشهر ، اهواز ، قیر و کارزین ، فراشبند ، برازجان ، بوشهر ، فیروز آباد و لار تولید و کشت می شود.در سالهای اخیر تولید آن در آمریکا و عراق گسترش یافته است. مرغوب ترین نوع خرما زاهدی در ایران و بخصوص در شهرستان قیروکارزین و طلحه بوشهر برداشت می گردد.قیمت خرید این خرما به عوامل متعددی مانند منطقه کشت ، اندازه ، میزان خشکی ، تازگی و شرایط نگهداری و بسته بندی بستگی دارد.

خرما زاهدی
خرما زاهدی دیرس بوده و در اوایل پاییز برداشت میشود.این خرمای بیضی شکل به دلیل رنگ خاص ، طعم فوق العاده و البته شرایط نگهداری آسان که باعث ماندگاری آن می شود طرفداران زیادی دارد و به عنوان یکی از پر فروش ترین خرما ها در ایران و کشورهای دیگر است.خرما زاهدی دارای شکلی تخم مرغی و یا بیضی مانند است. انتهای این خرما باریک و نوک تیزی دارد.این خرما بصورت نیمه خشک مصرف می شود. رنگی متمایل به زرد دارد که البته در زمان رطب به قهوه ای متمایل به زرد می خورد. بصورت کلی خرما زاهدی را باید از خرما های خشک دانست و در این گروه طبقه بندی می گردد.
برخی از خواص خرما زاهدی:
خرمای زاهدی سرشار از مواد مغذی مفید است که به سلامتی انسان کمک میکند. برخی از این خواص شامل:
خرمای زاهدی دارای طعمی شیرین، اما ملایم است و به دلیل دارا بودن قندهای طبیعی مانند فروکتوز و گلوکز، یک منبع انرژی طبیعی برای مصرفکنندگان فراهم میکند.فیبر موجود در خرمای زاهدی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست کمک میکند.یبری که در خرما وجود دارد سبب جلوگیری از سرطان سیستم گوارش خواهد شد.این خرما حاوی مقادیر قابلتوجهی از مواد معدنی از جمله پتاسیم، منیزیم، آهن و کلسیم است که به تقویت استخوانها و عضلات کمک میکنند. خرمای زاهدی حاوی ویتامینهای مختلف از جمله ویتامینهای B و C است که به بهبود سیستم ایمنی و کاهش خستگی کمک میکنند. خوردن خرما باعث کاهش کلسترول بد خون شده و به درمان یبوست، افزایش سطح انرژی و سلامت استخوانهایتان کمک بزرگی کنید.پتاسیم موجود در خرما زاهدی برای از بین بردن خستگی و درد عضلات مخصوصاً زمانهایی که تمرینهای سخت ورزشی انجام میدهید بسیار مفید است.کالری این خرما بسیار کم است و کلسیم خرما زاهدی بسیار بالا بوده و با مصرف آن استخوانهای شما سلامتی کاملی خواهند داشت. این خرما بهعنوان یک میانوعده سالم برای تأمین انرژی روزانه بسیار محبوب است.

خرما زاهدی
کاربرد های خرما زاهدی
خرمای زاهدی به عنوان یک میانوعده سالم و مغذی بسیار محبوب است. بافت نیمهخشک و طعم شیرین ملایم آن باعث میشود که این خرما برای افرادی که به دنبال جایگزینی سالم برای شیرینیهایی مانند قند و شکر هستند، گزینه مناسبی باشد. این خرما به دلیل داشتن قندهای طبیعی مانند فروکتوز و گلوکز، منبع سریع انرژی به شمار میرود.
خرمای زاهدی به دلیل ماندگاری بالا و بافت مقاوم، در تولید محصولات مختلفی مانند چیپس خرما ، شکر یا پودر خرما شیره خرما، کیک، کلوچه و دیگر دسرها به کار میرود. همچنین این خرما در ترکیب با دیگر خشکبار و آجیل برای تولید مخلوطهای مغذی استفاده میشود.
شیره خرما یکی از محصولات فرآوری شده محبوب از خرماهای زاهدی است. این شیره به عنوان جایگزینی طبیعی برای شکر در بسیاری از دسرها و نوشیدنیها به کار میرود و به دلیل دارا بودن مواد مغذی و قندهای طبیعی، محبوبیت زیادی دارد.
خرمای زاهدی به دلیل داشتن خواص غذایی بالا و تأثیر مثبت بر سلامت عمومی، در طب سنتی به عنوان یک تقویتکننده انرژی و بهبوددهنده عملکرد دستگاه گوارش استفاده میشود. این خرما به عنوان یک ملین طبیعی شناخته میشود و برای کمک به رفع یبوست توصیه میشود.
به دلیل ماندگاری بالا و حملونقل آسان، این خرما به یکی از محصولات پرطرفدار در بازارهای بینالمللی تبدیل شده است. کشورهای خاورمیانه، آسیای میانه و اروپا از مهمترین مقصدهای صادراتی خرمای زاهدی هستند.
به دلیل محتوای کم رطوبت و بافت خاص خرمای زاهدی، این خرما در برخی رژیمهای غذایی به عنوان جایگزین سالمی برای شیرینیها و غذاهای فرآوریشده استفاده میشود. همچنین در رژیمهای گیاهی و وگان، خرما بهعنوان یک منبع طبیعی و سالم قند و انرژی بهکار میرود.

شکر خرما
صادرات و بسته بندی خرما زاهدی:
این خرما در کوتاه مدت نیازی به نگهداری در یخچال ندارد و در شرایط معمولی میتواند مدت طولانیتری نسبت به دیگر خرماها تازه بماند. به همین دلیل، خرمای زاهدی یکی از خرماهای محبوب در بازارهای صادراتی، بهویژه در کشورهای خاورمیانه و آسیای میانه است.خرما زاهدی پس از برداشت و سورتینگ معمولا به سه گرید تقسیم بندی شده و در کارتن های 5 و 10 کیلویی به سردخانه منتقل می شود.مشتریان داخلی این خرما معمولا به دلیل خشک بودن و نگهداری آن برای مصارف روزانه همراه با نوشیدنی های گرم آنرا خریداری می کنند. نداشتن شیره و رطوبت بالا مزیت دیگر این خرما بویژه برای ورزشکاران و کسانی است که خرما را به مکانهای دیگر حمل می کنند.
هر سال تجار خرما از کشورهای افغانستان ، پاکستان ، چین ، روسیه ، کشورهای مسلمان و عرب بدنبال خرید عمده این خرما هستند. قیمت این خرما یکی از دلایلی است که صادرات آنرا رونق بخشیده است. همچنین خرمای زاهدی به دلیل طعم نسبتاً خشک و ماندگاری بالا، علاوه بر مصرف تازه، در تولید محصولات خوراکی در صنایع مواد غذایی مانند شیره خرما، کیکها و دسرها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.همچنین تهیه شکر خرما و چیپس خرما از این نوع خرما معمول است.
خرما زاهدی در گرید های درجه یک ، درجه دو و درجه 3 سورت و خرما های آسیب دیده در گروه خرما زاهدی ضایعاتی طبقه بندی می شود. برای خرده فروشی ها معمولا بسته بندی 500 گرمی و 100 گرمی استفاده می شود.

بسته بندی خرما زاهدی
جهت مشاوره در خرید و فروش انواع خرما زاهدی با ما در تماس باشید:
09023771052
وزن | ۵کیلو, ۱۰کیلو |
---|
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.