
فروش انواع نخل خرما
29 مرداد 1404
آموزش تهیه خمیر خرما
7 شهریور 1404آغاز برداشت خرما در جنوب کرمان
اخبار خرما سال 1404– رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اعلام کرد که برداشت خرما در این منطقه از اواخر خردادماه آغاز شده و تا پایان مهر ادامه خواهد داشت. بر اساس پیشبینیها، از سطح بیش از ۳۱ هزار هکتار نخل بارور در جنوب استان، امسال حدود ۲۵۰ هزار تن خرما برداشت میشود که نزدیک به ۶۵ هزار تن آن به بازارهای صادراتی راه خواهد یافت.
احمد احمدپور در گفتوگو با ایسنا توضیح داد: ارقام زودرس همچون «آلمهتری» از اواخر خرداد برداشت میشوند. پس از آن، ارقام میانرس تجاری مانند «کلوته» و «مضافتی» از اوایل مرداد به بازار عرضه خواهند شد. همچنین ارقام دیررس نظیر «مرداسنگ»، «هلیلهای» و «زاهدی» در شهریور و مهر برداشت میشوند و تنوع بالایی به سبد تولید خرما در این منطقه میبخشند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت خرما در جنوب کرمان به دو رقم محبوب «مضافتی» و «کلوته» اختصاص دارد، افزود: خرمای کلوته – که با نامهای «کلیته» و «کریته» نیز شناخته میشود – خرمایی نیمهمرطوب، درشت و خوشطعم با رنگ قهوهای روشن است که شباهت زیادی به مضافتی دارد. این رقم به دلیل کیفیت بالا و بازارپسندی، یکی از مهمترین خرماهای صادراتی ایران محسوب میشود و در سالهای اخیر تقاضای قابل توجهی در بازارهای هند، پاکستان و افغانستان داشته است.
به گفته احمدپور، قیمت خرمای کلوته تقریباً همتراز مضافتی است و به همین دلیل کارشناسان توصیه میکنند در طرحهای اصلاح نخلستانها، این رقم جایگزین ارقام قدیمی و کمبازده شود.
وی خاطرنشان کرد: شهرستانهای عنبرآباد و جیرفت بیشترین سطح زیرکشت خرما را در جنوب کرمان دارند و محصولات این منطقه به دلیل کیفیت بالا، علاوه بر بازار داخلی، در صادرات نیز جایگاه ویژهای یافته است. سالانه بیش از ۶۵ هزار تن انواع خرما از جنوب استان روانه بازارهای خارجی میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان همچنین از اجرای طرح اصلاح و احیای نخیلات خبر داد و افزود: توسعه ارقام صادراتی از جمله کلوته، مضافتی، مرداسنگ بومی و حتی رقم خارجی «مجول»، با استفاده از نهالهای کشتبافتی در دستور کار قرار دارد.
خرماهای استان کرمان؛ تنوع و جایگاه جهانی
استان کرمان با دارا بودن تنوع اقلیمی و شرایط مساعد، یکی از قطبهای اصلی تولید خرما در ایران است. این استان به دو بخش جنوب کرمان (شهرستانهایی مانند جیرفت، عنبرآباد، رودبار جنوب، قلعهگنج، فاریاب، کهنوج، منوجان و جازموریان) و شرق کرمان (بهویژه شهرستان بم و نرماشیر) تقسیم میشود که هرکدام ارقام خرمای خاص خود را دارند.
خرمای مضافتی بم: مشهورترین رقم استان و ایران است که با بافت نرم، رنگ مشکی براق و طعم شیرین خود شهرت جهانی دارد. بم بهتنهایی بخش عمده خرمای صادراتی ایران را تأمین میکند.
خرمای کلوته (کریته): رقم شاخص جنوب کرمان که نیمهمرطوب بوده و بهعنوان جایگزین مضافتی در بسیاری از بازارها شناخته میشود.
خرمای مرداسنگ: از ارقام بومی با طعمی خاص و ارزش غذایی بالا که قابلیت توسعه در بازارهای صادراتی دارد.
خرمای قصب و کروت: از دیگر محصولات محلی کرمان که بیشتر در مصرف داخلی استفاده میشوند.
خرمای زاهدی: رقمی دیررس و خشک با ماندگاری بالا که در صنایع غذایی و شیرینیپزی کاربرد فراوان دارد.
خرما ربی : خرما ربی در بخش های شرقی و همجوار استان سیستان و بلوچستان برداشت می شود.
استان کرمان با تولید سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع خرما (مجموع جنوب و شرق استان) نهتنها رتبه نخست کشور را از نظر تنوع محصول دارد، بلکه به دلیل کیفیت ممتاز و گستردگی سطح زیرکشت، جایگاه مهمی در صادرات خرمای ایران به بازارهای جهانی ایفا میکند.
اخبار خرما سال 1404
آخرین اخبار خرما و خشکبار در بازار آنلاین عمده محصولات غذایی
www.nutsbazaar.ir