رزماری ( اکلیل کوهی ) یک گیاه با ساقههای محکم چوبی و عمر چند ساله دارای برگهای سوزنی و کشیده بسیار معطر و سبز که بوی بی نظیری دارد. از زمانهای گذشته از این سبزی به عنوان ادویه و چاشنی برای طعم دادن به بسیاری از غذاها استفاده میشده است. فواید و خواص سبزی رزماری آنرا به یکی از سبزی های پرطرفدار در آشپزی تبدیل کرده است.سبزی رزماری به صورت تازه و خشک شده امروزه در بازار سبزیجات موجود که بویژه خشک شده آن در تمام فصول موجود است.قیمت خرید رزماری خشک به کیفیت ، رنگ ، میزان تمیزی سبزی و بسته بندی آن بستگی دارد. این سبزی با آب و هوای ایران بسیار سازگار و مرغوب کشت و برداشت می شود.
طبیعت سبزی رزماری گرم و خشک بوده و مانند همه سبزیجات دیگر حاوی آهن، کلسیم، پتاسیم، ویتامین سی، ویتامین آ، ویتامین بی و آنتیاکسیدانها، فلانوئیدها، فیبر، پروتئین و کربوهیدراتها است.
سبزی رزماری عملکرد مغز و حافظه را بهبود میبخشد.
سبزی رزماری خواص ضد سرطانی دارد.
رزماری میتواند از پوست در برابر بیماریهاو آسیب ها محافظت کند.
سبزی رزماری دردها را کاهش می دهد.
رزماری باعث بهبود گرفتگی های عضلانی می گردد.
همچنین از روغن سبزی رزماری در درمانهای کبد، بیماری آلزایمر، ضد میکروب، ضد التهاب و اثر ضد سرطان استفاده می گردد..روغن رزماری در جلوگیری ریزش مو در مردان و زنان نیز کاربرد دارد.
رزماری خشک شده را می توان به صورت پودر رزماری برای تهیه انواع نان، نان سیر، املت، انواع خوراک قارچ و برنج، کته و انواع خوراک سیب زمینی و چیپس خانگی استفاده کرد.برگ گیاه رزماری را پس از شستشو می توان در منزل و در مقابل آفتاب خشک کنید.
چت با ما