خرما یکی از میوه های بومی ایران ،بویژه در مناطق گرمسیری و کویری حجم بالایی از تولید محصولات باغی کشور را به خود اختصاص داده است. همیشه بازار خرید و فروش خرما چه بصورت خرده فروشی و چه عمده در داخلی کشور بسیار گرم و پررونق بوده و حجم زیادی از انواع محصولات خرما ایران به کشورهای دیگر صادر می گردد. بدیهی است سیاست خام و فله فروشی محصولات کشاورزی حاشیه سود چندانی برای تولید کنندگان و بازرگانان ندارد و همین امر باعث شده در سالهای اخیر نگاهها معطوف به تبدیل خرما به فرآورده هایی شود که کاربردی تر و افزوده بیشتر مالی برای صنعت مواد غذایی بهمراه دارند. در بین مصرف کنندگان نیز اخیرا استقبال از فرآورده های جانبی خرما گسترش و بازارهای جدیدی در صنایع وابسته به این محصولات بوجود آمده است. چیپس خرما یکی از فرآورده های کاربردی و مهم محصول خرماست، چیپس خرما تکه های خرد شده و جدا شده از هسته خرما بوده که معمولا جهت جلوگیری از چسبندگی و طعم دار کردن به آرد و بعضی ادویه ها آغشته شده اند. قیمت خرید انواع چیپس خرما در بازار وابسته به عوامل متعددی مانند نوع خرما ، تازگی آن ، تمیزی ، طعم و بسته بندی آن می باشد. امروزه چیپس خرما، نسخه آجیلی و تنقلاتی خرماست، حبههای شیرین و خوشمزه که طی فرآیند ساده اما زمانبر بدست می آیند.
همه انواع خرماها را نمی توان به چیپس تبدیل کرد. معمولا خرماهای نیمه خشک و خشک قابلیت تبدیل شدن به چیپس دارند، خرماهایی که تر بوده و رطوبت بالایی دارند به دلیل چسبندگی بالا و فرم نداشتن گوشت خرما به راحتی به چیپس تبدیل نمی شوند. خرماهای ایرانی با قابلیت خوب جهت تهیه چیپس خرما عبارتند از:
خرما پیارم
خرما کبکاب
خرما استعمران یا سایر
خرما زاهدی
خرما کلوته
خرما شاهانی خشک
چیپس خرما از نظر شکل و اندازه به دو مدل نگین و خلال تولید می شود، در مدل نگینی خرما به تکه های ریز خرد می شود و در چیپس خلال خرما به تکه های طولی و هلالی شکل خرد می شود.
از نظر طعم چیپس های خرما علاوه بر طعم نوع خرما به مواد طبیعی مانند آرد گندم ، آرد برنج و ادویه جاتی مانند دارچین ، زنجبیل ، گل محمدی و وانیل آغشته می شوند:
چیپس خرما ساده
چیپس خرما زنجبیلی
چیپس خرما دارچینی
چیپس خرما وانیلی
چیپس خرما با طعم گل محمدی
چیپس خرما شکلاتی
برای تهیه چیپس خرما مراحل زیر انجام می شوند:
تمیز کردن خرماها
هسته گیری خرما
برش گوشت خرما به تکه های کوچک
آغشته کردن تکه های خرما به آرد
طعم دهی به چیپس خرما با ادویه جات مختلف
بسته بندی
مصرف به عنوان تنقلات و آجیل
استفاده به عنوان قند طبیعی در کنار نوشیدنی های گرم و سرد مانند چای
استفاده در سالاد و دسر ها
استفاده به عنوان چاشنی غذاها
مصرف به عنوان خوراکی انرژی زا و ویتامین طبیعی
ماندگاری بالاتر نسبت به خرما
حمل آسان تر
تنوع مزه ها و طعم در چیپس خرما
خوش خوراک تر بودن
استفاده همه سنین از محصول بویژه کودکان و سالمندان
مهمان پسند بودن
جایگزینی آسان به جای قند
۱۰۰ گرم چیپس خرما حاوی مواد زیر است،
آهن و ویتامین سی 2.5 میلیگرم
فسفر: 50 تا 60 میلیگرم
منیزیم: حدود 90 میلیگرم
ویتامین بی 2 : 0.6 میلیگرم
ویتامین بی 1 : 0.03 میلیگرم
پروتئین: 25 تا ۵۰%
برای خرید انواع چیپس خرما روی لینک زیر کلیک کنید:
برای مشاوره جهت تهیه و صادرات انواع چیپس خرما با ما تماس بگیرید:
09023771052
چت با ما